Tänään oli sitten ensimmäinen kontrolliultra ja takapakkia tuli heti. Munasarjoissa oli yksi iso munasolu ja 9 alle sentin kokoista munasolua. Näyttää uhkaavasti siltä, ettei koko IVFää voida tehdä. Lääkärikin oli pettynyt tulokseen ja todettiin yhdessä, että nuo munasarjat on oikeasti laiskat kun ei enempään pystyneet. 

Mulle määrättiin kuitenkin kokeeksi lisää piikkejä eli Puregonia kolmen päivän jaksoksi. Menen ylihuomenna uudestaan ultraan ja sitten katsotaan onko nuo muut munasolut alkaneet kasvaa. Jos ei, IVF muuttuu inseminaatioksi. Ei ole järkeä tehdä IFVää yhden munasolun takia. Jos kyllä, punktio on perjantaina. Seuraavat kolme päivää pistän siis vähintään kahta piikkiä päivässä. :/

Nämä munasarjat vastaa kyllä laiskasti lääkitykseen. Muutenkin laiskottelevat, kun koko viime vuonna oli tasan 3 ovulaatiota ja nekin clomien avulla. Nejäs clomikierto oli jo huti eli en edes silloin ovuloinut. Jos IVFää kokeillaan toisen kerran, se pitää kuulemma tehdä pitkän kaavan kautta. Silloinkin tarvitaan kunnon annoksia hormoneja. Enää ei anneta mitään kilttejä lääkkeitä vaan "pommi" suoraan herättelemään uinuvia musasarjoja.

Vasemmassa munasarjassa näkyi myös epäilyttävä rakkula. Saattoi olla luhistunut kysta tai sitten endometrioosia. Tuota rakkulaa joudutaan nyt seurailemaan samalla. Saapa nähdä onko tämä minun hedelmällisyysongelmani ollenkaan korjattavissa. Jokohan sitä pitää tilata kohta adoptioneuvontaa... Mies olis vaan ennemmin oman lapsen kannalla kuin adoptoidun. Toki jos ei omaa saa, sitten pitänee keskustella asiasta uudestaan.